SK HU

Avokádová nátierka s tekvicovým olejom

Pridal: Pridané: 24.05.2018 17:24:31 Počet zobrazení: 435

24 Máj 2018

Avokádová nátierka s tekvicovým olejom, známa aj ako mexická nátierka guacamole. Vyžaduje len krátky čas prípravy.

Avokádová nátierka s tekvicovým olejom

Kto by nepoznal avokádovú nátierku, inak aj známe guacamole. Táto avokádová nátierka je pripravená s tekvicovým olejom za studena lisovaným, ktorého chuť veľmi príjemne dopĺňa chuť avokáda a citróna. Tento recept je úplne jednoduchý a čas prípravy vyžaduje maximálne 15 minút, to už aj s umytím použitého náčinia. Avokádová nátierka je veľmi čerstvá, veľmi ľahká a môžete ju natrieť takmer na všetko. Jeden tip: ak ste kúpili tvrdé avokádo, zabaľte ho do papierového sáčku a nchajte pár dní pri izbovej teplote. Pekne Vám dozreje. Zaujímavosti o avokádovej nátierke: Avokádo sa začalo pestovať pred 10000 rokmi v strednom Mexiku a konzumovali ho už aj staroveký Aztéci. Guacamole v španielčine je waka mole, z tade pochádz názov avokádovej nátierky. Gucamole dokonca zvýšilo predaj avokáda v USA. Hlavne počas Super Bowl Sunday a slávností Cinco de Mayo.

Avokádová natierka - ingrediencie:

  • zrelé avokádo (1ks)
  • väčšia zrelá paradajka (1ks)
  • citrón (1ks)
  • zelená cibuľka (1ks)
  • strúčik cesnaku (stačí polovička)
  • tekvicový olej (podľa chuti)
  • morská soľ
  • šťipľavá paprika, alebo chilli paprička

Postup prípravy: Avokádo olúpeme a spolu s paradajkou a cibuľkou nakrájame nadrobno. Vložíme do misky, pridáme 1/2 strúčika pretlačeného cesnaku, štavu zo 1/4 citróna, 1-2 polievkové lyžice tekvicového oleja, soľ a trochu štipľavej papriky. Všetko spolu dobre premiešame a vydličkou popučíme. Kto má rád úplne jemnú konzistenciu avokádovej nátierky, môže aj zmixovať tyčovým mixerom. Avokádová nátierka sa môže konzumovať aj samotná, alebo je vynikajúca s hriankou potretou cesnkom a pokvapkanou tekvicovým olejom. Gurmáni odporúčajú avokádovú nátierku podávať s hriankou s kaviárom.

A tu pridávam ešte jednu fotku. Guacamole

Veríme, že Vám bude chutiť a prajeme dobrú chuť a k jedlu príjemnú spoločnosť.

Diskusia

(0 komentárov)
Žiadne komentáre
 

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info