SK HU

Cviklový šalát ako hlavné jedlo

Pridal: Pridané: 09.12.2014 18:10:32 Počet zobrazení: 2018

09 December 2014

Suroviny: 2 veľké cvikly (uvarené v šupke - varíme maximálne 20 minút), 1 sášok mrazeného hrášku, 4 vajcia uvarené na tvrdo, sterilizované uhorky (podľa chuti - ja mám radšej viac), 0,5 dcl olivového oleja, soľ, čierne korenie.

Postup : Uvarenú cviklu nakrájame na kocočky. Hrášok dáme na pár minút do vriacej vody, potom opláchneme studenou vodou. Vajíčka a uhorky tiež nakrájame na drobno. Všetko spolu zľahka premiešame, pridáme olej a koreniny. Ja zvykne pridať ešte aj trochu štavy zo sterilizovaných uhoriek. Pokiaľ túto štavu tam nechcete, je potrebené dochutiť ešte malým množstvom jablkového octu, alebo octom balzamiko.

Okrem toho, že je tento šalát veľmi chutný, konzumácia cvikly má pozitívny účinok na krvný tlak.

Prajem dobrú chuť.

Ak vám chutilo, zdieľajte tento recept na Facebooku. 

Diskusia

(0 komentárov)
Žiadne komentáre
 

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info