Pečený pstruh s pomarančovým šalátom a grilovanou zeleninou
Pridal: administrator Pridané: 26.07.2018 12:07:58 Počet zobrazení: 1277
26 Júl 2018
Pečený pstruh na mlynársky spôsob s pomarančovým šalátom a grilovanou zleleninou je recept na zdravé a lahodné jedlo. Pstruh patrí medzi najchutnejšie sladkovodné ryby a určite by nemal chýbať v našom jedálničku.

Ingrediencie pre 2 osoby:
- chladený vypitvaný pstruh 2 ks (1 kus cca 300g)
- hlávkový šalát 1ks
- pomaranč 1 ks
- jablko 1 ks
- menší zeler 1 ks
- malá cuketa 1 ks
- arašidový olej (lisovaný za studena)
- špladová hladká múka
- morská soľ, sladká mletá paprika, mletá rasca
Postup prípravy: Cuketu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na 1cm hrubé kolieska. Ďalej očitstíme zeler, nakrájame na hrubé rezance, zmiešame s cuketou, mierne osolíme, okoreníme a premiešame s 1 -2 PL arašidového oleja. Položíme na papier na pečenie a grilujeme v rúre na 180-200 °C cca 30 minút . Následne umyjeme pstruhy, odrežeme im hlavu a osušíme utierkou, dobre potrieme soľou zvonka aj zvnútra. V miske zmiešame špaldovú múku so soľou, paprikou a rascou. Pstruhy obalíme v múke a pečieme v panvici na arašidovom oleji. Pečieme z oboch strán zhruba 8-10 minút. Najskôr 1 minútu z oboch strán na prudkom ohni, následne zmiernime plameň a pravidelene po niekoľkých minútach obraciame. Takto získame chrumkavú kôrku a šťavnaté mäsko vo vnútri. Za studena lisovaný arašidový olej používame preto lebo je chuťovo úplne neutrálny a dobre znáša zahrievanie na vysokú teplotu. Kým sa nám pečie pstruh pripravíme šalát. Očistíme a nakrájame na kocky pomaranč a 1/2 jablka, zmiešame s nakrájaným šalátom a pridáme zálievku. K zálievke potrebujeme: 2 PL arašidového oleja, 3 PL čerstvej pomarančovej šťavy, sušené oregáno 1/4 ČL.
Nakoniec všetko pekne upravíme na tanieri a s niekym blízkym s chuťou zjeme.
Prajeme dobrú chuť www.fitstrava.sk