SK HU

Príprava peľu na konzumáciu

Pridané: 06.11.2015 11:30:08 Počet zobrazení: 21284

06 November 2015

Návod ako premeniť sušený peľ na kašu, ktorú vie ľudské telo stráviť a tak maximálne využiť všetky aminokyseliny, minerály a vitamíny obsiahnuté v peli.

Aby sa peľové zrnká dali stráviť a využiť, musí peľ prejsť fermentáciou (štiepením) v mede alebo v medovej vode. Tu Vám uvedieme prípravu tzv. peľovej kaše zo 100 g pelu - rozmiešaním v medovej vode. Takto pripravené množstvo stačí pre jednu osobu na cca 10 dní pri užívaní 2 x 1 lyžička denne. Môžete pripraviť aj väčšie množstvo pri dodržaní pomeru vody, medu a peľu. Na obrázkoch je 200 g peľu v 3 dcl pohári.

Na prípravu zo 100 g peľu potrebujete: 

malý pohár s víčkom - 1 ks,    sušený peľ - 100 g,     med - 2 pol. lyžice,     prevarená vlažná voda - 5 pol. lyžíc                                                                                                                                                                                         

        Do prevarenej vychladnutej, najlepšie vlažnej vody primiešajte med. Keď sa med celkom rozpustí                                 nasypte do pohára peľ.  

peľ v medovej vode 

 

Poriadne premiešajte a túto peľovo-medovú zmes nechajte 3 dni odpočívať v otvorenom pohári.

včelí peľ po premiešaní včelí peľ po premiešaní

 

Po troch dňoch vznikne peľová kaša podobnej konzistencie ako peľové zásoby včiel v úľoch.

včelí peľ s medom o 3 dni fermentovaný včelí peľ

Hotovú kašu skladujte v uzatvorenom pohári v chladničke. 

Do obchodu    Video návod TU      

 

 

Diskusia

(0 komentárov)
Žiadne komentáre
 

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info