Príprava peľu na konzumáciu
Pridané: 06.11.2015 11:30:08 Počet zobrazení: 51377
06 November 2015
Návod ako premeniť sušený peľ na kašu, ktorú vie ľudské telo stráviť a tak maximálne využiť všetky aminokyseliny, minerály a vitamíny obsiahnuté v peli.
Aby sa peľové zrnká dali stráviť a využiť, musí peľ prejsť fermentáciou (štiepením) v mede alebo v medovej vode. Tu Vám uvedieme prípravu tzv. peľovej kaše zo 100 g pelu - rozmiešaním v medovej vode. Takto pripravené množstvo stačí pre jednu osobu na cca 10 dní pri užívaní 2 x 1 lyžička denne. Môžete pripraviť aj väčšie množstvo pri dodržaní pomeru vody, medu a peľu. Na obrázkoch je 200 g peľu v 3 dcl pohári.
Na prípravu zo 100 g peľu potrebujete:
malý 3 dcl pohár s víčkom - 1 ks, sušený peľ - 100 g, med - 2 polievkové lyžice, prevarená vlažná voda - 5 polievkových lyžíc
Do prevarenej vychladnutej, najlepšie vlažnej vody primiešajte med. Keď sa med celkom rozpustí nasypte do pohára peľ.
Poriadne premiešajte a túto peľovo-medovú zmes nechajte 2 dni odpočívať v otvorenom pohári pri izbovej teplote.
Po dvoch dňoch vznikne peľová kaša podobnej konzistencie ako peľové zásoby včiel v úľoch.
Hotovú kašu skladujte v uzatvorenom pohári v chladničke.
Na obrázkoch je 200 g peľu v 3 dcl pohári.
VČELÍ PEĽ PRIAMO OD VČELÁRA si môžete objednať v našom E-shope KLIKNUTÍM NA OBRÁZOK