SK HU

Rezance v polievke

Pridal: Pridané: 05.11.2013 19:11:36 Počet zobrazení: 1267

05 November 2013

Pre milovníkov hustejších polievok sme našli chutnú a zdravú verziu - Rezance v polievke (Tchang - mien).

Čínska kuchyňa je známa zdravými a jednoduchými jedlami. Tento recept sa dá pripraviť v nespočetných variáciách. Môžeme použiť hladké, celozrnné, pohánkové alebo ryžové rezance. Ak chceme sýtejšie jedlo, môžeme pridať kúsky mrkvy alebo brokolice, alebo použiť slepačí vývar a pridať nakrájané mäso a hrášok.

Prísady: 6 hrnčekov vody
             100 g ryžových rezancov
             niekoľko plátkov očisteného zázvoru (5-6)
             1 ks jarnej cibuľky – nakrájať
             1 paradajka, pokrájaná na osminky
             2 rozšľahané vajcia
             soľ na dochutenie
             1 lyžička sezamového oleja
             1 lyžica zeleného koriandra alebo petržlenovej vňate - nahrubo nakrájané
Najskôr namočíme ryžové rezance na 5-10 minút do vlažnej vody.
Do vyššie uvedeného množstva vody dáme zázvor a jarnú cibuľku a dáme variť. Necháme pár minút vrieť, aby sa
spojili chute, a potom vložíme rezance. Ešte tri minúty necháme vrieť, kým sú rezance mäkké. Pridáme nakrájanú paradajku a ešte chvíľu varíme. Potom cez vidličku vlejeme do polievky vajcia a rozmiešame, aby sa kúsky vajca rozptýlili. Dochutíme soľou, posypeme petržlenovou vňaťou a pokvapkáme sezamovým olejom. Podávame ihneď ako sú vajcia uvarené.
Prajeme dobrú chuť!

 

Diskusia

(0 komentárov)
Žiadne komentáre
 

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info