SK HU

Taliansky cestovinový šalát

Pridal: Pridané: 12.12.2013 18:32:40 Počet zobrazení: 4471

12 December 2013

Jednoduchá a rýchla príprava. Cestovinový šalát s paradajkami a bazalkou, ktorý si určite obľúbite.

Taliansky cestovinový šalát

Suroviny: 400g cestovín (ja používam semolinové bezvaječné cestoviny menšieho typu), 6 ks paradajok nakrájaných na kocky, 200 g olív (ak sú v celku, treba ich prekrojiť aspoň na polovicu), 1 šalátová uhorka nakrájaná na kocky, 1 konzerva sterilizovanej kukurice (kto nemá rád môže vynechať), 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, 0,5 až 1 dcl olivového oleja, soľ, čierne korenie, 1-2 PL jablčného octu, 1 PL posekanej bazalky (keď nemáme čerstvú, môžeme použiť aj sušenú, ale vtedy stačí menšie množstvo).

Uvarené cestoviny scedíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutých cestovín primiešame zeleninu, olej a koreniny.
Tento šalát môžete jesť kedykoľvek v priebehu dňa. Pred podávaním, môžete šalát mierne ohriať v mikrovlnke (stačí 20 sekúnd), aby bol príjemnej izbovej teploty.

Diskusia

(0 komentárov)
Žiadne komentáre
 

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info