Olej z pestreca mariánskeho (Silybum Marianum). Vo fytoterapii (bylinkárstve) je pestrecový olej obľúbený a považovaný za jeden z najbezpečnejších prírodných prostriedkov a prvou voľbou pri najrozličnejších problémoch s pečeňou.
Pestrecový olej obsahuje silymarin, ktorý pôsobí na zlepšenie metabolizmu pečeňovej bunky, stabilizuje jej bunečné membrány, podporuje regeneráciu pečeňového tkaniva, je výrazným antioxidantom, odstraňuje nebezpečné látky a voľné radikály. Olej z pestreca mariánskeho podporuje tvorbu žlče a má priaznivý vplyv na pečeň, pri zápaloch pečene, cirhóze, pri zvýšenom množstve tuku v pečeni a pri regenerácii pečeňových buniek bez ohľadu na príčinu vzniku ochorení. Priaznivo pôsobí aj na dvanástnik a slezinu a podporuje obranu tela proti vzniku žalúdočných vredov. Olej z pestreca mariánskeho vykazuje vynikajúce účinky aj pri olejovom výplachu úst, a čo je o ňom málo známe blahodárne pôsobí aj pri paradentóze a ako jediný z olejov z liečivých rastlín je účinný pri ťažkostiach s nízkym tlakom. Viac informácií TU
Použitie:
Zvyčajne sa používa denne - nie večer - 1, najviac 3 kávové lyžičky pred alebo po jedení, najmä pri zlom trávení jedál ako cibuľa, cesnak, paprika a i.
Pri detoxikácii organizmu je vhodné dlhodobejšie použitie: 1 čajová lyžička denne, najlepšie ráno.
Pri užívaní môže dôjsť k miernemu zvýšeniu tlaku, preto sa neodporúča užívať tehotným a dojčiacim ženám a ľuďom s veľmi vysokým tlakom.
Skladovanie
Na chladnom a tmavom mieste. Po otvorení ho odporúčame uskladniť v chladničke po dobu maximálne 2 mesiacov.
Záručná doba
Minimálna trvanlivosť 6 mesiacov od dátumu výroby.
Nový komentár